fbpx
Logga in
Lämna ditt CV

Cirkulär ekonomi – botemedel eller bromsmedicin

Datum/Tid
Date(s) - 4 maj
19:00 - 21:00


Vi frågar oss vad cirkulär ekonomi verkligen betyder, varför det blivit så populärt och till vilken grad det kan användas som en strategi för att hålla vår civilisation inom planetens gränser.
Prel program
19.00-19.05 Introduktion
19.05-19.35 Föreläsning om cirkulär ekonomi med Roger Strand
19.35-20.10 Panelsamtal med Isabella Lövin, Karin Bradley och Ola Alterå
20.10-20.20 Paus
20.20-21.00 Frågestund
Anmälan senast 2 maj via shorturl.at/chrA7 Länk skickas ut till de anmälda.
Bakgrund
Cirkulär ekonomi är ett enkelt koncept i teorin, där avfallet från en process blir till näring i ett annat. Men att låta denna teori vara vägledande som strategi för att göra ekonomin mer grön kan visa sig vara svårt menar kritiker.
Både EU-kommissionen och den svenska regeringen har storslagna planer och förhoppningar om att cirkulär ekonomi ska kunna minska användningen av jungfruliga material genom ökad återvinning och samtidigt skapa nya jobb och ekonomisk tillväxt.
Kritiker pekar på flera hinder till dessa planer. Många processer kan inte göras cirkulära, materialkvaliteten sjunker vid varje användningscykel och ökad cirkularitet skulle, motsatt vad som påstås, kunna leda till mindre tillväxt och konkurrenskraft.
I detta webbinarium försöker vi titta kritiskt på en vision och ett begrepp som kommit att vara en stöttepelare i både EU-kommissionens och regeringens planer för att nå hållbarhetsmålen.
Arr. Naturskyddsföreningen Dalarna, Högskolan Dalarna och Studiefrämjandet. Mer information i Facebook-eventet.
Dela

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *