Logga in
Hitta ditt jobb

Ekologiska Framtidsdagen 2020

Datum/Tid
Date(s) - 30/09/2020
10:00 f m - 3:00 e m


Välkommen till Ekologiska Framtidsdagen som i år sker digitalt!
Dagen pågår mellan kl 10 och 15 och är kostnadsfri.

ANMÄLAN: https://www.krav.se/anmalan-ekologiska-framtidsdagen-2020/

I år sätter Ekologiska Framtidsdagen fokus på både politikens och marknadens roller för att främja en hållbar matproduktion. Vad kan vi lära av vårt grannland Danmark som är världsledande på eko? Och hur får vi lantbruk, livsmedelsföretag och handel att samverka kring att öka engagemanget och försäljning av eko?

PROGRAM
Kl. 10.00-12.00
Hur kan vi lära av den danska modellen för att utveckla eko i Sverige?
Key Note: Paul Holmbeck, Organic Denmark
Paneldiskussion; Paul Holmbeck + riksdagspolitiker mfl

Paul berättar hur Organic Denmark lyckats få politiker och marknadsaktörer att sluta upp bakom den prisbelönta strategin som gjort Danmark världsledande på eko. Presentationen följs av ett panelsamtal då vi ska prata med några av våra riksdagspolitiker om vad vi kan lära av den danska modellen.

Kl 13.00 – 15.00
På eftermiddagen fokuserar vi på hur ökad samverkan mellan producenter och handel kan driva på försäljningen av ekologiskt under 2021. Vi samlas kategorivis i ”rundabordssamtal” där vi bland annat diskuterar hur kampanjen EKO-september kan bli ett gemensamt verktyg för att sprida kunskap, engagemang och inspiration för att få fler konsumenter att flytta handen i hyllan.

Kl 13.00
Parallellt med rundabordssamtalen leder Projekt MatLust ett seminarium om hur vi når de nationella ekomålen för produktion och konsumtion. Under seminariet berättar företrädare från olika kommuner om hur de arbetar strategiskt och praktiskt: Vilka är fallgroparna och vilka är nycklarna till framgång? Seminariet riktar sig till alla med intresse för de regionala livsmedelsstrategierna och offentlig sektor.

Dela

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *