fbpx
Logga in
Lämna ditt CV

Frukostwebbinarium: Senaste nytt om solel med Solkompaniet

Datum/Tid
Date(s) - 19 augusti
08:30 - 09:00


Solelutvecklingen

Vi kommer att berätta om marknadsläget för solel i Sverige. Hur har första halvåret gått? EU inför energigemenskaper, men vad innebär det? Vi presenterar också Solelkommissionens sommarfärska rapport som visar att Sverige är ensamma om en stoppgräns för solel på stora tak. Vad skulle det innebära om solskatten för stora anläggningar försvann? Nu börjar vi lagra solelen lokalt. Hör om Mölndal stads kommande batterilager på en skola. Och slutligen – vad kostar det att bygga en solelpark hösten 2020?

Allt detta på en halvtimme. Välkommen till vårt frukost-webbinarium, där du står för kaffet och vi för det senaste från solelbranschen!

2020: Corona och samtidigt fortsatt solelboom?
Hur ser marknadsläget för solel i Sverige ut? Går det att jobba säkert med en pågående pandemi? Axel Alm, vd på Solkompaniet berättar om ett händelserikt första halvår.

Energigemenskaper införs – vad innebär det?
EU:s energigemenskaper, som införs i Sverige 2021, är ett nytt sätt att öka kundernas möjligheter att delta i omställningen till ett helt förnybart energisystem. Christer Oxelius, vd för Solkompaniets konsulter berättar mer, om möjligheterna med systemet och vilka som berörs.

Ny rapport: Sverige ensamt om solskatt på stora anläggningar
Den omdebatterade 255 kilowattsgränsen gör att vi går miste om fyra terawattimmar förnybar el i Sverige. Solelkommissionens nya rapport, som tagits fram tillsammans med Fastighetsägarna och Svensk Solenergi, visar att vi är tämligen ensamma inom EU med en så kraftig storleksbegränsning för solel. Johan Öhnell är ordförande i Solkompaniet och initiativtagare till Solelkommissionen, nätverket som arbetar med att förbättra förutsättningarna för kundägd solel.

Mölndal stad lagrar solelen lokalt
Vår säljare Linda Simonsson berättar om ramavtalskunden Mölndal stad som väljer att investera i batterilager. När skolan i Lindome får solceller på taket installeras samtidigt ett batteri. Hör mer om vad det kostar och vad du som fastighetsägare ska tänka på.

Vad kostar solelparker hösten 2020?
Nu tar byggandet av solelparker fart i Sverige! Vad kostar det och vilka parametrar är särskilt viktiga att hålla koll på för en lönsam affär? Lina Angmo, projektutvecklare på Solkompaniet tar avstamp från pågående projekt.

 

Anmälan här

Dela

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *