fbpx
Logga in
Lämna ditt CV

Margot Wallström föreläser om global jämställdhet

Datum/Tid
Date(s) - 6 maj
18:00 - 19:00


OBS! Nytt datum. Föreläsningen är flyttad till den 6 maj kl 18.

Göteborgs FN-förening bjuder in till föreläsning om global jämställdhet med Margot Wallström.

Hela världen står just nu inför en gemensam kamp. Konsekvenserna av covid-19 har varit påtagliga världen över och den globala jämställdheten är inget undantag.
Kvinnor är de som i högst utsträckning står i frontlinjen mot covid-19, eftersom vård och social sektor är kvinnodominerade områden. Samtidigt har den ekonomiska situation som pandemin fört med sig slagit hårdare mot kvinnor, som globalt sett har en mer utsatt ställning på arbetsmarknaden och rent privatekonomiskt. Kvinnor är också mer utsatta i det egna hemmet. Mäns våld mot kvinnor har ökat i pandemins och lockdown-åtgärdernas kölvatten, allra främst i nära relationer.
Med utgångspunkt i detta är det med glädje och stolthet som vi bjuder in till en föreläsning med Margot Wallström, FN:s före detta speciella sändebud för våld mot kvinnor i konflikt samt Sveriges före detta utrikesminister. Under föreläsningen kommer Margot berätta om sina tidigare erfarenheter och dela med sig av sin gedigna kunskap. Wallströms starka hängivenhet att främja global jämställdhet har genomsyrat hennes karriär då hon bland annat som svensk utrikesminister var först med att föra en feministisk utrikespolitik.
Syftet med denna föreläsning är att öka medvetenheten kring hur den globala jämställdheten ligger till idag och hur den påverkas av pandemin samt att skapa ett engagemang i främjandet av en mer rättvis värld.

Mer information och länk till anmälan i Facebook-eventet.

Dela

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *