fbpx
Logga in
Lämna ditt CV

Nanoplast – små partiklar, stora risker

Datum/Tid
Date(s) - 18 november
18:00 - 19:30


FÖRELÄSNING

De senaste åren har fler och fler forskargrupper slagit larm om miljöeffekterna av mikro- och nanoplaster (plastbitar som brutits ner till mindre än fem millimeter). Hur påverkar egentligen dessa plastbitar oss människor? Vilka effekter ser vi i marina ekosystem? Och hur kan vi undvika att de sprids? Tommy Cedervall är forskare vid NanoLund och studerar hur nanopartiklar påverkar oss och vår miljö – han har även varit med och utvecklat en teaterpjäs, just om nanopartiklar.

Om föreläsningsserien

Lunds universitets Hållbarhetsforum, Naturskyddsföreningen och Lunds Stadsbibliotek bjuder in till föreläsningar på temat klimat, miljö och hållbarhet. De äger rum i Stadsbibliotekets atrium med början kl 18 och följs av en frågestund och möjlighet till diskussion.

Föreläsningsprogram hösten 2020

På grund av de rekommendationer Folkhälsomyndigheten har tagit fram i syfte att minska smittspridning av covid-19 inför vi under hösten begränsningar av antal platser till våra arrangemang.

Mejla anmälan till folkbiblioteken@lund.se, ring 046-359 59 90 eller anmäl dig i bibliotekets infodiskar. Uppge ditt namn, dina kontaktuppgifter och vilken programpunkt anmälan avser. Vi hanterar anmälningarna i turordning och bekräftar om du fått en plats eller inte. Observera att du ska ha fått en bekräftad plats för att få besöka arrangemanget.

Föreläsningarna kommer också sändas på Facebook och finnas tillgängliga i två veckor efter respektive föreläsning.

Tid:
2020-11-18 18:00 till 19:30
Plats:
Lunds stadsbibliotek, Atriumgården
Dela

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *