fbpx
Logga in
Lämna ditt CV

Optimera ditt CV med Talentfind

Talentfind hjälper dig att optimera ditt CV

Talentfind är experterna som hjälper dig att optimera ditt CV

Ett nystartat företag som delvis växt ur Corona, berättar vilka de är, varför de
finns och tipsar om hur du optimerar ditt jobbsök på bästa sätt.

Talentfind ägs och drivs av Nathalie Salle och Ioannis Lukaras. Bolaget startades upp i somras och är i uppstarten av något som de menar saknats på den svenska marknaden.

Bakgrund

Nathalie arbetade som rekryteringsspecialist vid Polismyndigheten när Coronapandemin slog till. Att arbeta sena eftermiddagar och samtidigt ha ett barn med stora funktionsnedsättningar, krävde en mormor som ställde upp i vått och torrt med hämtning och mer. När mormor plötsligt blev
väldigt dålig i Corona, ställdes Nathalie ensam med vården av dottern. Efter veckor av att få be om att jobba hemma, bli översköljd med arbetsuppgifter som inte hanns med, sade Nathalie slutligen upp sig. Pressen blev för stor och dottern kom i första hand. Under sommaren satt hon och Ioannis och funderade på hur hon nu skulle försörja sig. ”Jag tänkte att det enda som kommer att funka är ett
jobb där jag själv kan bestämma över mina arbetstider” säger Nathalie.

Efter veckor av fundering bestämde de sig för att kasta sig ut som egna företagare. ”Det var Ioannis som drog i det hela, stöttade mig igenom hela uppstarten” menar Nathalie. ”Det var så klockrent i mitt huvud, att detta var något som behövdes och som passade henne, oss, helt perfekt” säger Ioannis. Ioannis är själv gymnasielärare och handbollscoach. Med rejält goda kunskaper i språk, både på svenska och engelska samt grymma coaching kunskaper, är de tillsammans en perfekt duo. ”Vi förstår de arbetssökande då vi själva varit där och kämpat för att få komma till intervju, fått mer än hundra nej-tack och varit på botten vad det gäller vårt självförtroende. Samtidigt som vi har denna förståelse över hur tufft det är att söka jobb, känner vi även till den andra sidan, vi har också varit de som rekryterat och anställt” säger Nathalie. Sammantaget har resulterat i en mycket god kännedom om vad arbetssökande saknar och tycker är svårt men även vad arbetsgivare letar efter och söker hos kandidater.

Framåt

I sikte har Nathalie och Ioannis att vara de främsta på marknaden vad gäller stödtjänster mot drömjobbet. ”Vi vill vara de första man tänker på när det kommer till att optimera ditt CV, personligt brev, intervjuträning, formgivning och mer” säger Nathalie. Värt att nämna är att de även har utbildning inom grafisk kommunikation, det gör deras CVn och personliga brev både trevliga att titta på och att läsa.

”Vår formgivning är unik för varje klient och innehållet är anpassat efter deras karriärmål. Det ska vara det bästa man sett kvalitetsmässigt”.

På det sättet får de sina klienter att sticka ut rejält från resten av de sökande. Med de högsta siffrorna av arbetslöshet på 20 år, är konkurrensen stor inom många yrken, och det är tuffare än vad det varit tidigare att söka jobb.

Hur gör du för att optimera ditt CV?

5 klockrena jobbsökar-tips av Talentfind

  1. Vårt första och viktigaste råd hur du kan optimera ditt CV är att reflektera över vilket intryck du som person gör hos andra. Fundera kring detta och justera din framtoning så det passar din målgrupp.
  2. Lägg ner TID och ENERGI på ditt CV och personliga brev. Tänk på att dessa dokument är de som avgör om du går vidare till intervju eller inte.
  3. Låt någon annan läsa ditt CV och personliga brev innan du ansöker. Be de vara så ärliga de bara kan! Det gäller din framtid, deras synpunkter betyder otroligt mycket.
  4. Ha en ”bastext” till ditt personliga brev och anpassa sedan endast vissa stycken när du söker fler än en tjänst.
  5.  Ta reda på så mycket information du kan om tjänsten och om arbetsgivaren. Visa dina kunskaper i ditt personliga brev samt vid intervjun. Låt de veta att du är intresserad av JUST DEN tjänsten och JUST DEN arbetsgivaren.

Och behöver du tips för hållbara företag som anställer – besök Impact Jobs hemsida

1 Comment

  1. […] Att söka en tjänst innebär många steg i form av att tyda arbetsannonsen, skriva ett träffsäkert och koncist CV samt personligt brev, och bli kallad till arbetsintervjun där du förväntas att ha smarta och genomtänkta svar på intervjuarnas frågor. På intervjun förväntas du som sökande av tjänsten att vara påläst om verksamheten och tjänsten, samt ha genomtänkta frågor till intervjuarna och chefen. Det sistnämnda är lättare sagt än gjort, och därför bjuder vi på lite tips på frågor att ställa. I ett tidigare blogginlägg tipsar Nathalie på Talentfind om hur du optimerar ditt CV. […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *