fbpx
Logga in
Lämna ditt CV

Smartergy – bolaget som levererar förnybar energi med hjälp av AI

Ändrade levnadsvanor och framtidens högre krav på avbrottsfri elleverans, ny elintensiv industri, elektrifiering av transportsektorn och övergången till produktion av förnybar energi är strömningar i samhället som riskerar att leda till lokal kapacitetsbrist eller överproduktion. Obalansen mellan södra och norra Sverige avseende elproduktion/elanvändning är idag ett av vårt samhälles största infrastrukturrelaterade problem.

Obalansen över tid i kan bli ännu större med kommande snabbladdningsstationer för elfordon och konsumentgenererad elektricitet som solpaneler på privata fastigheter. Eftersom elbilar ofta behöver laddning snabbt med höga krav på effekt och energi ökar belastningen på distributionscentralerna. Redan idag flyttar industrier och arbetstillfällen från Sverige på grund av elbrist.

Smartergy erbjuder en lösning på problemet i form av distribuerade energilager, styrda och optimerade med hjälp av AI. Med energi lagrad från elnät, kommer Smartergys distribuerade modulära Energy-Hubs att lagra och leverera el i realtid och enligt AI-predikterade lokala kraftbehov och stödtjänster till Svenska kraftnät.

Jobbar för att nå Parisavtalet

Syftet med affärsidén är att öka besparingen av koldioxid och andelen förnybar energi i elnätet. Men även att förse lokala energibolag och deras konsumenters industri, hushåll och transportsektor med tillförlitlig energi och kraftkapacitet. Detta kommer sannolikt att minimera eventuell ”räckviddsångest” för elfordonsägare och ytterligare öka besparingarna på koldioxid genom större användning av elektriska fordon. Därmed ökar vi möjligheterna att nå Parisavtalets 0-utsläppsmål för fordon redan 3-5 år tidigare än 2050.

Men för att fortsätta utvecklingen och nå dessa mål behöver vi bli fler och just nu behöver vi dig som motiveras av dessa utmaningar. Är du en nyfiken och utåtriktad ingenjörer från B.Sc till PhD, med ambition att leverera spetskompetens inom ditt teknikområde, vill vi gärna komma i kontakt med dig. Läs mer om inom vilka teknikområden vi behöver fler medarbetare

Kontakta gärna mig om du är nyfiken och vill veta mer!

Niclas Jarhäll

Managing Director

niclas.jarhall@smartergy.se 

+46 703 513 920

Smartergy AB är ett startupbolag i Mutual Benefits Engineering koncernen (MBE).

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *