fbpx
Logga in

Med målet att bli Sveriges bästa arbetsplats

Smiling Faces drabbades hårt av pandemin och tvingades att minska sin personalstyrka.  Men i sann Smilewayanda vänder de motgången till något positivt. Företaget har nyligen certifierats av Great Place to Work och jobbar vidare mot nya mål. ”Inom några år ska vi vara Sveriges bästa arbetsplats”, säger Veronica Flyckt, Operativ chef på Smiling Faces.

Det finns många sätt att definiera ett hållbart företag. Ett sätt är att verka i en bransch som förbättrar mänsklighetens tillvaro på jorden. Ett annat sätt är att se till att trivas och ha kul på jobbet. Eller att se till att andra trivs och har kul på jobbet. Just det senare är kärnan i Smiling Faces affärsidé. De jobbar med Paus Management i form av att leverera fikaupplevelser i kombination med glädje och njutning till arbetsplatser. Och de kan se en direkt påverkan på resultaten.

”Ett gladare och mer välmående företag blir ett lönsammare företag. Ett samband vi kallar för The Smileway”

Affärsidé med inbyggd glädje

Idén bakom Smiling Faces är lika enkel som genial. Den som trivs och mår bra gör ett bättre jobb. Smiling Faces skapar pausmiljöer som bidrar till leenden, glädje och ökad trivsel för sin egen personal, något som i sin tur skapar utrymme för ännu fler leenden och gör det roligare att gå till jobbet. På så vis ökar motivation, kreativitet och engagemang, vilket ger positiva effekter som bland annat minskad sjukfrånvaro och låg personalomsättning.

”Vi vill att människor ska trivas hos oss för att maxa leveransen till kunden. Tjolahoppsan är ett av våra ledord”, berättar Veronica.

Smiling Faces agerar i en bransch där mycket är kopierbart och behovet av unicitet är avgörande för att konkurrera på marknaden. ”I nuläget kan vi lyfta fram Paus Management, våra medarbetare och vårt hållbarhetsarbete som något unikt”. Alla medarbetare får ut en utbildning i företagets historia och värderingar redan under introduktionen.

”Vi får därför inte bara medarbetare utan verkliga ambassadörer som känner stolthet att jobba hos oss. Vi kompetensutvecklar ständigt och pratar mycket om att hitta sitt inre driv för att förstå sin roll”.

Smiling Faces jobbar aktivt med hållbarhet. De klimatkompenserar för hela sin affärsverksamhet och har miljö- och kvalitetscertifiering enligt ISO 14001 och 9001. Hållbarhetsstrategin innebär att Smiling Faces ska leverera med hänsyn i alla led, även bortom kunden, och innefattar såväl miljö som producenter, odlare och personal. För er bloggläsare bjuder de på sina bästa tips om hur du kan boosta kreativiteten på fikarasten och förbättra företagets resultat.

Certifiering hos Great place to Work

Allt arbete som läggs ned på att skapa en härlig atmosfär för både medarbetare och kunder har nu genererat en certifiering hos Great Place to Work. Det innebär att en extern aktör utvärderar verksamhetens organisations-och ledaraktiviteter i en Culture Audit® och kartlägger medarbetarnas upplevelse av tillit, stolthet och kamratskap på arbetsplatsen. Nästa mål är att komma med på listan över Sveriges bästa arbetsplatser. ”Vi har lite att jobba vidare på”, säger Veronica. ”Men jag är säker på att vi kommer att lyckas. Med våra värderingar och de positiva attityder som vi har i vårt gäng så är allt möjligt”.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *