fbpx
Logga in
Lämna ditt CV

5 anledningar till att arbeta med hållbarhet 2020

tre personer vid bord på café

Dags att arbeta med någonting viktigt? Arbeta med hållbarhet 2020.

Med mindre än att du är på jakt efter ditt första jobb har du sannolikt varit där – på väg till jobbet eller mitt i ett möte, undrandes vad du egentligen håller på med – om du verkligen gör skillnad?

Jag har själv varit där – alltför många gånger.

Om du som jag vill börja arbeta inom hållbarhet tror jag att du har utmärkt timing – några exempel:

  1. Det är ett viktigt jobb. Du bidrar till att göra meningsfull skillnad inom hållbarhet långt bortom din roll som konsument och sparare. Du behöver aldrig mer fundera på meningen med arbetet.
  2. Hållbarhet är en av de stora trenderna just nu. Det betyder högst sannolikt fortsatt ökad efterfrågan på kompetens och en snabb utveckling.
  3. Att arbeta med hållbarhet håller på att bli mainstream. Från att ha varit någonting för nischade företag så finns nu hållbarhetsdata med i DI’s börslistor samtidigt som Tesla är USAs mest värdefulla biltillverkare.
  4. Hållbarhet har blivit en konkurrensfördel som påverkar kundernas val, förmågan att attrahera kompetent personal och förmågan att få finansiering. Bolag som inte har sitt hållbarhetsarbete under kontroll riskerar snabba och obehagliga överraskningar när regleringar och lagar förändras.
  5. Med konkurrensfördelarna ovan följer även att ett klokt hållbarhetsarbete är starkt värdeskapande.

Hamnar du rätt har du ett jobb med tillfredsställelsen att göra världen lite bättre varje dag, att göra företaget du arbetar för miljövänligare och mer konkurrenskraftigt. Att dessutom göra detta i ett sammanhang med snabb utveckling och stora behov. Det håller.

Författare: Anders Frankel, Styrelseordförande på Position Green – ett bolag som gör hållbarhet mätbart, konkret och enkelt genom den ledande datadrivna digital plattformen för löpande uppföljning och rapportering av hållbarhetsarbetet. Läs gärna mer här: https://www.positiongreen.com/hem/

Vill du arbeta med hållbarhet 2020? Skaffa ett jobb med mening idag med hjälp av Impact Jobs Sverige!

Just nu söker Position Green en gäng tjänster bl.a. Sustainability Advisor.

Photo by Helena Lopes on Unsplash

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *