fbpx
Logga in
Lämna ditt CV

Skapa en hållbar karriär med impact

people working with laptop together

I detta blogginlägg hjälper vi dig att hitta arbete med social impact och förutsättningar att skapa dig en hållbar karriär.

Enligt det Globala innovationsindexet är Sverige det näst mest innovativa landet i världen. Men hur rankas landet när det gäller social innovation? Här gör vi ett nedslag och lyfter ett antal exempel inom detta spännande område. 

Sveriges innovativa tech-bolag är kända världen över. Globala spelare så som Skype och Spotify grundades i fikans förlovade land. Även Sveriges välfärdssystem är välkänt, och kombinerat med vår uppfinningsrikedom leder det till innovationer även inom den sociala sektorn. Enligt en nyligen genomförd studie i EU rankas Stockholm som den femte bästa staden för social innovation i Europa. I andra änden av skalan finns en stor industri inom förnybar energi, vilket ger att det finns många möjligheter för dig som letar efter ett hållbart yrke.

Men hur och vart hittar man dessa tjänster? Utifrån kan sektorn social påverkan kännas som en bubbla, vilket det ju till stor del också är. Men det betyder inte att du inte är välkommen, utan snarare det motsatta. Sociala entreprenörer behöver alltid fler allierade. Vi finns här för att hjälpa dig få in en fot samt kommer gärna med råd och tips för att hjälpa dig på vägen.

Om du vill bidra till nedan lista är du mer än välkommen att kontakta oss.

Aktuell Hållbarhet

Aktuell Hållbarhet är en nättidning med fokus på klimat, hållbarhet och CSR. De vill bidra med ett debattforum, mötesplatser, verktyg, kunskap och inspiration för näringslivet såväl som offentlig sektor. Här hittar du de senaste nyheterna, jobbannonser och evenemang.

Klimatnytt

Klimatnytt samlar allt relevant inom hållbarhet under ett tak. Här finns inte bara nyheter, events och snackisar utan även ett välfyllt tipsskafferi på appar, böcker, poddar med mera. Ett väl värt besökt för den som vill hålla koll på hållbarhetsläget och veta mer. 

Sustainergies

Sustainergies är en ideell organisation med målet att öka möjligheterna för studenter att arbeta mot en hållbar karriär, detta tillsammans med universitet och högskolor i hela Sverige. De skapar möjligheter genom olika samarbeten där studenten får prova på att praktiskt jobba med hållbarhet, i form av workshopar, praktik och vägledning.

The Local

Här hittar du inte bara svenska nyheter på engelska utan även många jobbmöjligheter på deras jobbsida. Om du är mest intresserad av startups, så är tipset att klicka in på The Hub

Impact Hub

Impact Hub är ett globalt koncept med co-workingplatser för människor som strävar efter mer än bara ”business as usual”. Här sätts planeten före vinst. I utbyte får du tillträde till ett community där samarbeten är norm och inspirationen flödar.

Norrsken house 

I Stockholm finns Europas största inkubator för företag inom social påverkan. Norrsken house beskriver sig själva som en ”impact unicorn factory” och erbjuder ett kreativt kluster för mer än 300 entreprenörer. Kontorsytan i centrala Stockholm är något utöver det vanliga, så om du är i krokarna är det väl värt ett besök. De har sin egen platsbank med impact-jobb.

Mötesplats social innovation (MSI)

MSI är kopplat till Malmö universitet och arbetar med att samla information om sociala innovationer samt entreprenörskap. De följer aktivt nyhetsflödet och ser till att nyheter sprids, utvecklas och implementeras. De arrangerar även en årlig konferens Social Innovation Summit, som samlar aktörer från en mängd sektorer som är intresserad av samt vill skapa social innovation.

Volontärbyrån

Tusentals människor använder sig av Volontärbyrån, och det är den perfekta platsen för den som vill bli volontär. Här kan du leta efter uppdrag utifrån plats och syfte. De anordnar även workshopar på ämnet.

Det kan också vara värt att hålla koll på Feelgood som varje år utser årets friskaste företag. Detsamma gäller Great Place To Work som är ett undersöknings- och konsultföretag som utvärderar organisationer för att ge dem ett mått på sin arbetsplatskultur och sin insats som arbetsgivare.

Impact Jobs

Sist men inte minst – Impact Jobs hemsida! Kolla även in Impact Jobs egna Facebook-sida och grupper Impact Jobs Sverige, -Stockholm, -Göteborg och -Skåne. Där hittar du dagligen nya jobbannonser utifrån ett hållbart perspektiv för de som är redo för en hållbar karriär som skapar påverkan. Vi samlar bara jobb från företag som går i bräschen för hållbarhet. Som har fattat galoppen att vi inte kan fortsätta med business as usual utan har ställt om sin verksamhet där människan och klimatet värderas högt.

Vill du veta ännu fler tips på hur du skapar en hållbar karriär med impact – kolla in Impact Jobs webbinarium på Youtube.

For this blogpost in English please click here.

Photo by Brooke Cagle on Unsplash

1 Comment

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *