fbpx
Logga in

10 sajter med hållbar vidareutbildning

kvinna ler på hållbar vidareutbildning

Många känner säkert att de inte har kompetens nog att söka det där drömjobbet de så gärna skulle vilja ha. Om man inte vill gå en hel utbildning, hur sadlar man då om? Bland annat kan småkurser vara ett alternativ på hållbar vidareutbildning. Här kommer några förslag hur du kan komma vidare mot en karriär med hållbarhetsprofil.

1. Uppsala Universitet har en kurs i Hållbar Utveckling som ger en övergripande förståelse över människans möjligheter att använda jordens resurser på ett mer hållbart sätt.

2. Om man har ett intresse kring globala frågor och rättvis handel erbjuder Folkhögskolan Hvilan en kurs om Fair Trade på distans.

3. Önskar man att djupdyka ner i de Globala Målen har Folkhögskolan i Norberg en distanskurs om just detta kallad Miljö och klimat – Agenda 2030.

4. Om du vill vara den som upprättar en organisations hållbarhetsredovisning och utvecklar hållbarhetsarbetet ska du se till att utbilda dig som Hållbarhetscontroller.

5. Hållbarhet inom e-handel är en kort YH-utbildning som ger dig verktyg att bana vägen mot en mer hållbar e-handel.

6. Folkuniversitetet erbjuder många kurser runtom i landet, för det mesta utan kostnad. ”Hållbar utveckling är att ta hänsyn till kommande generationer. Därför måste vi leva klokt och ansvarsfullt. Vi måste lära oss att utnyttja jordens resurser med förstånd – så att de inte tar slut.”

Privata aktörer

7. Hos  Climate-KIC  och Goodpoint kan du hitta många olika gratis onlinekurser på engelska med fokus på hållbarhet. De ligger rätt i tiden med vad som komma skall inom hållbarhet på arbetsmarknaden.

8. Miljöstegen riktar sina utbildningar till miljöansvariga på ett företag (så kurserna kostar därefter). De öppna utbildningarna är baserade i Stockholm men de kan även åka ut till företag och anpassa utbildningarna efter önskan. De erbjuder även webbaserade utbildningar.

9. Kurser, workshops, seminarier, studieresor, exkursioner och föreläsningar – Ecogain har massor med utbildningsalternativ. Välj mellan färdiga utbildningspaket eller skräddarsy för dina behov.

10. På  Aktuell Hållbarhets hemsida kan du hitta ett myller av relevanta utbildningar som omger hållbarhet. Tyvärr är de galet dyra och som privatperson kan det svida ordentligt i plånboken. Är du anställd kan du istället be din arbetsgivare att betala. Som tips på argument kan du köra vår favorit:

En chef frågar en annan chef – ”Vad gör vi om vi vidareutbildar vår personal och sen ger de sig av?” Svar – ”Vad gör vi om vi inte gör det och de stannar kvar?”

Di Akademi är snarlik Aktuell Hållbarhet, dock mindre fokus på hållbarhet och mer mot ett framgångsrikt näringsliv, men ändå relevant för många som vill ta nästa steg i sin karriär.

Tillsammans med Google har Arbetsförmedlingen skapat Digitala jag – för att ”förbättra dina digitala vardagskunskaper”. Väldigt grundläggande, inget hållbarhetsfokus men korta och kostnadsfria kurser på nätet. Kan vara för lätta för en del, men tåls ändå att nämnas. Bland annat finns kursen ”Söka jobb på nätet”.

Har du andra tips på lämplig hållbar vidareutbildning? Maila gärna kontakt@impactjobs.se så uppdaterar vi denna lista.

För fler tips se inlägget om gratis hållbara utbildningar online

2 Comments

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *