fbpx
Logga in

Om oss

Impact Jobs vill bli Sveriges största community med människor som har bestämt sig för en hållbar karriär med positiv påverkan. Här kan man hitta meningsfulla jobb samt vidareutbildning med en stark hållbarhetsprofil. Vi samarbetar endast med företag som följer våra etiska kriterier. I utbyte ska de hitta rätt talang och få stöd om hur man sköter en hållbar verksamhet. På så sätt uppmuntras arbetsgivare att ta sin hållbarhetspolicy på allvar, både internt och externt. Vårt mål är att genom Impact Jobs blir fler inkluderade i vår hållbara framtid.

Kristina Bohnerth

Impact Jobs grundare är Kristina Bohnerth. Idén kom när hon själv var nyexaminerad och taggad på att börja jobba och skapa positiv samhällspåverkan. Men vägen dit vad svårare än anat. Hur vet man egentligen om ett företag jobbar hållbart på riktigt? Läs mer om Impact Jobs bakgrund och varför här.

Vi på Impact Jobs tror att ju fler som jobbar inom en hållbar sektor, en desto mer hållbar framtid kan vi se fram emot. Företag måste prioritera sina medarbetare och klimatet framför överdriven vinst. Arbetsmarknaden fungerar som vilken annan marknad som helst, där det är arbetssökaren som till slut bestämmer vilken arbetsgivare de vill arbeta hos. Om arbetskraften väljer en mer hållbar arbetsgivare, tvingar det andra företag att ta fram en starkare hållbarhetspolicy.

Att som arbetsgivare samarbeta med Impact Jobs är ett ställningstagande för en hållbar framtid. Genom att ni som företag eller organisation samarbetar med oss positionerar ni er som en av Sveriges mest hållbara arbetsgivare och ni får tillgång till och synliggörs på en plattform som arbetar för en hållbar karriär. Därtill kommer ett nätverk med drivna människor som letar efter ett hållbart arbete.

Vi jobbar utifrån de globala målen

Impact Jobs utgår ifrån de globala målen med fokus på mål 8: Anständiga arbetsvillkor och ekonomisk tillväxt. FN säger: “Anständiga arbetsvillkor främjar en hållbar ekonomisk tillväxt och är en positiv kraft för hela planeten. Vi måste skydda arbetstagarnas rättigheter och en gång för alla. Genom att skapa goda förutsättningar för innovation och entreprenörskap samt säkerställa anständiga arbetsvillkor för alla gynnas en hållbar ekonomisk tillväxt som hela inkluderar hela samhället.”

Impact Jobs vill hjälpa jobbsökande att lättare hitta arbetsgivare som bidrar till en hållbar framtid genom att ge dem större synlighet. På så sätt kommer fler att jobba med de globala målen eftersom företagen inom Impact Jobs community har anammat de mål som står dem närmast.

Vi på Impact Jobs tror att ju fler som jobbar inom en hållbar sektor, desto mer hållbar framtid kan vi se fram emot. Det är viktigt för alla att inse att “business as usual” inte kan fortsätta. Företag måste prioritera sina medarbetare och klimatet framför överdriven vinst. Arbetsmarknaden fungerar som vilken annan marknad. Det är konsumenten, i detta fall arbetssökaren, som till slut bestämmer vilken produkt (företag) de vill ha som sin. Om arbetskraften väljer en mer hållbar arbetsgivare, tvingar det andra företag att ta fram en starkare hållbarhetspolicy.