fbpx
Logga in

FUF Stockholm Södra söker unga som vill engagera sig i globala utvecklingsfrågor

Styrelsen i FUF Stockholm Södra

Den ideella föreningen FUF, Föreningen för Utvecklingsfrågor, är politiskt och religiöst obunden och bedriver verksamhet i olika delar av Sverige. Syftet är att informera och skapa diskussioner om global utveckling och Sveriges roll i världen. FUF vill bidra till kunskap, debatt och engagemang för en rättvis och hållbar värld.

FUF Stockholm Södra är en en nystartad lokalgrupp för alla som bor i Stockholm driven av engagerade volontärer som brinner för att lyfta den globala utvecklingsdebatten bland unga och studenter. Vill du vara med och kicka igång vår förening? Toppen! Välj vilket verksamhetsområde som du är mest intresserad av och kontakta oss!

FUF Stockholm Södras verksamhetsområden

Vi har delat upp FUF Stockholm Södra i olika verksamhetsområden:

  • Eventgruppen
  • Magasingruppen
  • PR/Marketing-gruppen
  • Bokklubben
  • Poddgruppen

Som medlem kan man välja att gå med i en eller flera arbetsgrupper beroende på intresse och engagemang (men det är inget krav att gå med i en grupp). Syftet med dessa grupper är att fokusera arbetet och för att bli mer produktiv. Varje grupp har en teamledare som planerar in zoom-möten och leder arbetet men gruppmedlemmarna bestämmer sen själva hur många möten som ni behöver i månaden.

Eventgruppen

Du som är intresserad av att planera och genomföra event kan välja att gå med i Eventgruppen. Exempel på event kan vara att anordna föreläsningar med t.ex. professorer eller internationella organisationer, quizkväll, seminarium, filmvisning, studiebesök. Eller varför inte anordna seminarium med personer från andra sidan jordklotet? Teamledare för denna grupp är Sule Karamik och Kajsa Hallberg

Magasingruppen

I Magasingruppen kan du ingå om du är intresserad av att intervjua, skriva journalistiska texter, bevaka debatten inom svenska eller internationella medier. Även du som är kreativ och älskar färg och form passar utmärkt i denna grupp! Ni bestämmer själva hur ni vill jobba med ert textskapande med utgångspunkt från månadens tema. Teamledaren för denna grupp heter Marcus Karlén.

PR/Marketing-gruppen

Du som är kreativ, innovativ och tycker att det är roligt att hitta sponsorer och olika samarbeten kan ingå i PR/Marketing gruppen. Eller du som kan utveckla kreativa sätt att marknadsföra lokalföreningen. Även här är det fritt att strukturera arbetet hur ni vill, tillsammans med er teamledare, med främsta mål att uppmärksamma vår lokalförening så mycket som möjligt. Kanske vill ni kontakta olika organisationer för samarbeten, eller varför inte kontakta tidningar eller skolor och berätta om vår lokalförening? Teamledare för denna grupp är Hedda Eriksson.

Bokklubben

I bokklubben kan du ingå om är intresserad av att läsa och diskutera litteratur som anknyter till globala utvecklingsfrågor. Som medlem i bokklubben får man träffa andra som är intresserade av samma frågor och fördjupa sig i diskussioner utifrån böcker som ni väljer tillsammans. Ni bestämmer själva hur många böcker ni vill läsa och hur ofta vill ni diskutera er litteratur. Kontaktperson för denna klubb är Emma Heikkilä.

Poddgruppen

Älskar du att diskutera globala utvecklingsfrågor? Då har du kommit rätt! Poddgruppen är under uppstart och tanken med gruppen är att det ska var en rolig plats att kunna diskutera allt möjligt som anknyter till globala utvecklingsfrågor. Som medlem i poddgruppen har ni tillgång till en helt egen studio där ni kan skapa och spela in poddar. Poddarna kommer därefter att publiceras på den nationella FUFs youtube kanal, FUFplay och även på poddtoppen. Kontaktperson för denna grupp är Mona Ghasemi.

Har du hittat din grupp? Eller är du osäker? Maila oss! Kontaktperson är Mona Ghasemi och du når henne via mejladressen stockholmsodra@fuf.se. Hoppas att vi hörs!

Hälsningar

Styrelsen FUF Stockholm Södra

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *